Dijous 24 de febrer de 2022

Totes les projeccions tindran lloc a Cines Olot

19:30 h XERRADA I PROJECCIÓ: ETIÒPIA. Per les terres del Nil blau. Mites i llegendes de l’antiga Etiòpia.

Amb Toni Arbonés, periodista i escriptor, ha viatjat arreu del món i entre altres coses és director i presentador del programa Els viatgers de la Gran Anaconda, de Catalunya Ràdio.

És un recorregut pel nord cristià del país, a pocs mesos que esclatés la guerra al Tigray (el viatge el faig el gener del 2019 i la guerra esclata el novembre del 2020). Visitem els monestirs circulars del llac Tana, on neix el Nil blau; entrem a les fortaleses de Góndar, el Camelot d’Àfrica, tot fent un cop d’ull al bressol del “rastafarisme” i al culte a l’emperador Haile Selassie, Ras-Tafari. També farem alguna grimpada al massís de Gheralta, a la regió del Tigray, tot cercant monestirs ínfims amagats en penya-segats pràcticament inaccessibles. Pujarem a l’Erta Ale, un volcà actiu per veure la caldera de lava bullent i entrarem a la regió del Danakil considerada l’infern a la terra. El viatge s’acaba a Lalibela, on hi ha les esglésies rupestres excavades a la roca, en plena festa del Timkat.

Etiòpia07

NOTES GENERALS:

* Totes les projeccions són gratuïtes. Aforament limitat. Cal obtenir 'entrada al web de Cines Olot. a 260 persones.Màxim 6 entrades per persona. Són vàlides fins a l'hora d'inici de cada sessió. En cas de no presentar-se, s'alliberaran automàticament per posar-les a disposició de la gent que no hagi aconseguit entrada. 
* Cal comprar tiquet pel sopar al web de Cines Olot, fins a 48 hores abans de la sessió.