Divendres 3 de març de 2023

Totes les projeccions tindran lloc a Cines OlotTAQUILLA-INVERSA2

DIVENDRES 3 MARÇ / 19 h PEL·LÍCULES

FLOW

FLOWMaxime Moulin. França. 2021. 5’

Flow és un viatge aeri i simfònic amb l’esquiador Sam Favret. El plaer de redescobrir un terreny de joc en estat salvatge en un hivern tan especial com el de 2021.

NORTH6NORTH6. Frank Krestchman i Tom Dauer. Alemanya. 2021. 28’

Fa gairebé setanta anys, el recordat guia de muntanya Gaston Rébuffat va escriure sobre l’escalada de les sis cares nord més importants dels Alps, en el seu llibre “Estrelles i tempestes”. El suís Roger Schäli i el sud tirolès Simon Gietl les han escalat diverses vegades. El seu somni és ara fer-ho nonstop, cobrint les distàncies de separació en bicicleta, a peu o en parapent.

INTO THE ICEIN THE ICE. Lars Henrik Ostenfeld. Dinamarca. 2022. 84′ Premi FEEC i Flor de Neu de Plata a la millor fotografia.Festival BBVA de cinema de muntanya de Torelló

Malgrat molts anys d’investigació, encara no se sap exactament a quina velocitat s’està fonent la capa de gel de Grenlàndia. Aquesta és la pregunta que el director Lars Henrik Ostenfeld espera respondre quan surt amb una expedició amb tres dels principals glaciòlegs del món. El viatge els portarà a 180 metres de profunditat en un “moulin”, un forat enmig d’una glacera.


Tot seguit sopar popular al mateix cine.
PVP 15 € (venda anticipada fins a 48 h abans a http://www.cinesolot.cat – Inclou l’entrada de la sessió de nit)


DIVENDRES 3 DE MARÇ / 22 h PEL·LÍCULA I XERRADA

EXPANSIÓEXPANSIÓ. DE MONTSERRAT ALS ALPS

Miquel Pérez. Espanya. 2022. 75’

Menció especial del jurat.

Festival BBVA de cinema de muntanya de Torelló

Xerrada de Miquel Pérez que ens presentarà la pel·lícula

Després de la conquesta de la cara nord del Cavall Bernat gràcies a la invenció de la pitonissa d’expansió l’any 1954, s’iniciarà un període de gran activitat en la pràctica de l’escalada a Catalunya, que es concretarà en l’obertura de vies directes a les parets de Montserrat i el Pirineu, i en el descobriment de noves zones com els Ports, el Montsec… És un període en que l’alpinisme català arribarà a la maduresa i s’obrirà cap a nous terrenys de joc com les grans clàssiques dels Alps, les primeres expedicions extra-europees i finalment, l’Himàlaia. En tots aquests camps hi excel·lirà el Grup d’Alta Muntanya del Club Muntanyenc Barcelonès. Però també altres clubs, centres i col·lectius.

Patrociners

NOTES GENERALS:

* Totes les projeccions són gratuïtes. Aforament limitat a 260 persones. 
Cal obtenir l'entrada al web de Cines Olot. Màxim 6 entrades per persona. 
Són vàlides fins a l'hora d'inici de cada sessió. En cas de no presentar-se,
 s'alliberaran automàticament per posar-les a disposició de la gent que 
no hagi aconseguit entrada. 
* Cal comprar tiquet pel sopar al web de Cines Olot, 
fins a 48 hores abans de la sessió.